Waarschuwing

U dient tenminste een spa te selecteren.

Waarschuwing

U kunt maximaal drie spa´s selecteren

Waarschuwing

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


U kunt de catalogus nu downloaden
Downloaden

FAQ


Wat is Venturi?
In onze spa´s bevinden zich enkele kleppen in de rand die ertoe dienen om de lucht in de atmosfeer te mengen met het water dat wordt opgestuwd door de massagepompen. Daarin wordt de lucht, dankzij het Venturi-effect opgezogen en vermengd met het water, wat zorgt voor een nog betere massage.

QS- SnA – SnB melding
"De volgende meldingen geven aan dat er een probleem is met de weerstandssonde Volg de stappen in de onderstaande checklist op;"

Hoe wordt de projector aangesloten?
"De projector is ontworpen OM UITSLUITEND TE FUNCTIONEREN MET EEN VEILIGHEIDSOMVORMER. Zorg ervoor dat de spanning die de projector ontvangt in geen geval hoger is dan 12 V~AC. Indien gebruik wordt gemaakt van de "Compact kit voor Openbaar gebruik" moet de projector rechtstreeks worden aangesloten op de M6-uitgang van de printplaat van de bedieningskast, zoals wordt uitgelegd in paragraaf 3.3. LIGHT CONNECTION van de installatiehandleiding. Handleiding: Compact kit for public use. "

Compact kit for public use
Hoe laat ik mijn spa leeglopen?
Onder de volgende link vindt u een video met uitleg. https://www.youtube.com/watch?v=PAUeoqLY5uQ

Hoe kan ik mijn spa aansluiten op het driefasesysteem?
– Mijn spa heeft een GS501SZ schakelbord, twee massagepompen en een blower: –Mijn spa heeft een GS501SZ schakelbord, een massagepomp en een blower: – Mijn spa heeft een BP schakelbord

QS- De binnenverlichting (optioneel) doet het niet
Volg de stappen in onderstaande checklist op;

Checklist
QS- Mijn spa wordt niet warm
Volg de stappen in onderstaande checklist op;

Checklist
QS- Niets doet het of de display werkt niet
Volg de stappen in onderstaande checklist op;

Checklist
QS- De luchtmassage of de blower doen het niet
Volg de stappen in onderstaande checklist op;

Checklist
QS- Hij gaat niet verder dan Pr of start voortdurend opnieuw op
Volg de stappen in onderstaande checklist op;

Checklist
QS- De watermassage doet het niet
Volg de stappen in onderstaande checklist op;

Checklist
QS- De differentieelschakelaar slaat uit
Volg de stappen in onderstaande checklist op;

QS- SNS-melding
De volgende melding geeft aan dat er een probleem is met de ijking van de temperatuursondes die zich in de weerstand bevinden. Volg de stappen van onderstaande checklist op;

Checklist
QS- OHH/OHS-melding
De volgende meldingen geven aan dat er sprake is van oververhitting. Volg de stappen in onderstaande checklist op:

Checklist
Hoe kan ik mijn spa ontluchten?
Onder de volgende link vindt u alle informatie over:

Link
QS-Melding HFL/LF/dr/dry
De volgende meldingen geven aan dat er te weinig debiet is in het filtercircuit. Volg de stappen in onderstaande checklist op:

Checklist
De verpakking is beschadigd. Wat moet ik doen?
Voordat u begint met het installeren en monteren van de spa, controleer of u de spa met een perfecte verpakking heeft ontvangen. Als de verpakking beschadigd is, dient u onmiddellijk de dealer te waarschuwen.

Moet ik de ondergrond waterpas maken?
Het is zeer belangrijk om de ondergrond waarop de spa wordt geïnstalleerd waterpas te maken. Houd er rekening mee dat u de spa, nadat u deze heeft geïnstalleerd, gaat vullen met water en de ondergrond daarom perfect vlak moet zijn.

Ik wil mijn spa buiten installeren. Kan dat?
"De spa´s van Aquavia Spa zijn ontworpen om zowel buiten als binnen te worden geïnstalleerd. Let echter wel op als u de spa buiten gaat installeren; onthoud dat langdurige blootstelling aan zonlicht het oppervlak van uw spa, evenals de accessoires, kan aantasten. Raadpleeg de producthandleiding voor meer informatie."

Hoe laat ik mijn spa leeglopen?
"Alle spa´s die bedoeld zijn voor thuisgebruik zijn voorzien van een afvoersysteem dat zich aan de onderkant van de spa bevindt. Via een klep kunt u de spa op het gewenste moment laten leeglopen. Het is raadzaam om te zorgen voor een waterafvoer in de buurt van de spa om ophoping van water in de omgeving en daarmee gevaarlijke situaties voor de gebruikers te voorkomen. "

Hoe kan ik bij de binnenkant van de spa komen om hem aan te sluiten?
Alle vlakke panelen van de spa zijn verwijderbaar. Er bestaan twee bevestigingssystemen: een door middel van enkele schroeven waarmee het paneel is vastgemaakt en een systeem zonder schroeven in een schroefloos systeem. Verwijder het paneel om eenvoudig bij de binnenkant van de spa te komen voor onderhoudswerkzaamheden of installatie.

Wat is het verbruik van mijn spa?
Het is beslist aan te raden om het product in bedrijf te stellen in de aanwezigheid van een medewerker van een van onze officiële technische diensten. Zo kan niet alleen de juiste werking van de spa worden gecontroleerd, maar dit is ook het moment om uitleg te krijgen over de werking van en het onderhoud aan uw installatie.

Moet ik een inbedrijfstelling van de spa uitvoeren?
Het is beslist aan te raden om het product in bedrijf te stellen in de aanwezigheid van een medewerker van een van onze officiële technische diensten. Zo kan niet alleen de juiste werking van de spa worden gecontroleerd, maar dit is ook het moment om uitleg te krijgen over de werking van en het onderhoud aan uw installatie.

Hoe kan ik mijn spa vullen met water?
"De spa beschikt niet over een speciaal vulsysteem. Het wordt aanbevolen een handmatig vulsysteem te gebruiken met een tuinslang of een dergelijke wijze."

Moet ik producten aan het water toevoegen voor het onderhoud?
Aquavia Spa raadt aan om gebruik te maken van haar waterontsmettingsproducten. Hiermee blijft het geschikte pH-niveau behouden en is het water altijd gedesinfecteerd.

De spa gaat om de 15 minuten uit. Moet ik mij daarover zorgen maken?
"Langdurig verblijf in rechtstreeks contact met warm water kan HYPERTHERMIE veroorzaken. Dat gebeurt als de temperatuur in ons lichaam boven de normale lichaamstemperatuur van 36,5 ºC komt. Daarom is het niet raadzaam om langer dan 15 minuten in de spa te blijven zitten. Om die reden stopt onze installatie automatisch 15 minuten nadat de massage is begonnen."

Wat is de ideale badtemperatuur?
"Aanbevolen wordt dat deze niet hoger is dan de lichaamstemperatuur. Langdurig verblijf in rechtstreeks contact met warm water kan HYPERTHERMIE veroorzaken. Dat gebeurt als de temperatuur in ons lichaam boven de normale lichaamstemperatuur van 36,5 ºC komt. Daarom is het niet raadzaam om langer dan 15 minuten in de spa te blijven zitten. "

Ik heb de spa gekocht en het duurt heel lang voordat het water warm wordt
U hoeft zich geen zorgen te maken. Het verwarmingssysteem van de spa´s van Aquavia zijn ontworpen om, onder normale omstandigheden, ongeveer een graad per uur te verwarmen. Bij de eerste installatie duurt het ongeveer 24 uur voordat de ideale badtemperatuur is bereikt.

Kan ik kiezen wanneer mijn spa het waterfilterproces uitvoert?
Dat kan, maar alleen bij spa's die zijn uitgerust met het Wifi Touch Panel-systeem. In de overige systemen kan alleen worden gekozen uit voorkeuzeprogramma´s. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie.

In welke gevallen wordt het afgeraden om de spa te gebruiken?
Het gebruik van de spa wordt afgeraden aan zwangere vrouwen, personen met een hoge bloeddruk, hartaandoeningen, diabetes of mensen die worden behandeld met medicijnen.

Hoe kan ik de kleur van de LED van de spa veranderen?
Alle spa´s voor thuisgebruik van Aquavia Spa beschikken over een led-verlichtingssysteem met een reeks van verschillende kleuren. Om van kleur te wisselen hoeft u alleen maar te blijven drukken totdat de gewenste kleur oplicht.

Hoe en wanneer moet ik het filter schoonmaken?
Het filter moet regelmatig worden schoongemaakt. Het is voldoende om hem met een hogedrukspuit schoon te spuiten. Controleer of u alle vuildeeltjes hebt afgespoeld voordat u het filter weer installeert. Wij raden aan om het filter om de 4 maanden te vervangen.

Waartoe dient de afdekking van de spa?
"De afdekking van de spa heeft 3 basisfuncties: 1. Besparen op het onderhoud van de spa door de watertemperatuur op peil te houden 2. Voorkomen dat er blaadjes en ander vuil in het water terecht komen 3. De levensduur van de spa verlengen door hem te beschermen tegen zonlicht op de momenten dat hij niet gebruikt wordt."

Mijn spa beschikt over een Ozon-ontsmettingssysteem. Moet ik daarnaast nog andere chemische producten gebruiken?
De spa's van Aquavia Spa zijn voorzien van twee automatische ontsmettingssystemen: Clean Water (systeem met ozon) en Ultraviolet Treatment (systeem met UV). Beide zijn ontworpen om de ontsmetting van het water door middel van de Spa Waterontsmettingskit aan te vullen en te versterken. Ze zijn dus geen vervanging voor chemische producten, maar verbeteren de waterkwaliteit van uw spa.

Een van de massagepunten heeft geen debiet.
Sommige jets kunnen ook de doorvoerintensiteit reguleren door de waterdoorgang te openen en te sluiten. Draai de jet rechtsom om de jet te openen.

Kan het water in de spa bevriezen?
"In het geval de temperatuurvoelers detecteren dat de temperatuur onder de 6,7 ºC komt, worden de weerstand en de filterpomp automatisch ingeschakeld om te voorkomen dat het water bevriest waardoor uw spa beschadigd kan raken. De installatie blijft ingeschakeld gedurende 4 minuten nadat de temperatuur weer tot boven de 7,2 ºC is gestegen. In koudere klimaten kan er een extra temperatuurvoeler worden ingezet als voorzorgsmaatregel om bevriezing voorkomen als dat niet door de standaardsensoren wordt gedetecteerd."

Ik wil de geur van de Aromatherapy van mijn spa veranderen
Neem contact op met uw installateur voor vervangingen van de zakjes voor aromatherapie.

Mag ik zeep gebruiken in het water van de spa?
Nee. Houd er rekening mee dat uw spa voorzien is van een waterpompsysteem. Als u zeep toevoegt aan het water van uw spa brengt u niet alleen de kwaliteit daarvan in het geding, maar ontstaat er ook heel veel schuim.

Hoe kan ik het oppervlak van de spa schoonmaken?
"• Gebruik gewone schoonmaakmiddelen voor algemeen gebruik. Gebruik voor normale verzorging en reiniging een zachte doek of spons met wat zeepsop. Spoel het goed af en reinig het met een schone en droge doek. Gebruikt u een huishoudelijk schoonmaakmiddel, controleer dan of deze door de fabrikant wordt aanbevolen voor acryl oppervlakken. • Gebruik nooit bijtende schoonmaakmiddelen. • Zorg ervoor dat het acryl oppervlak niet in contact komt met keton of esters zoals aceton, acetaten (zoals nagellakverwijderaar, nagellak of chemische reinigingsmiddelen) of andere organische oplosmiddelen met chloor, lak, benzine, aromatische oplosmiddelen, etc. • Verwijder stof, vlekken en droog vuil met een zachte, vochtige doek. • Maak vet-, olie-, verf- en inktvlekken schoon met isopropylalcohol en maak droog met een schone en droge doek. • Gebruik geen scheermesjes of andere scherpe voorwerpen die krassen op het oppervlak kunnen maken. Kleine krasjes kunnen worden verwijderd door er een dun laagje autolak over aan te brengen en deze licht op te poetsen met een droge doek. Maak een keer per week de zone van de spa die niet onder water is schoon met een kwalitatief goed polijstmiddel voor spa's."

Ik ga de spa langere tijd niet gebruiken. Wat moet ik doen?
"Indien u de spa in de winterperiode of langere tijd niet gaat gebruiken, voer dan de volgende handelingen uit: • Schakel de elektrische installatie af door de pal van de differentieelschakelaar in de OFF-stand te zetten. • Lokaliseer de afvoerklep (zie onderdeel Afvoer van de spa), en draai de rode hendel van de klep totdat hij in de stand OPEN staat. Op deze manier zal de spa door de zwaartekracht via de algemene afvoer leeglopen. • Laat de afvoerklep open. • Verwijder het/de filterpatro(o)n(en) uit de filter (zie paragraaf ""Onderhoud van de filter"") en bewaar ze op een droge plaats. • Reinig de spa en maak hem droog. • De spa afdekken."

Waarom slaat mijn spa automatisch aan?
De spa beschikt over een vooraf ingesteld filtersysteem. Het is essentieel dat het water van de spa twee keer per dag wordt gefilterd om de waterkwaliteit te garanderen.

Andere vragen
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.