Hoe maak je een doeltreffende waterbehandeling voor je spa?

Heb je thuis een hot tub en wil je het water schoon en gezond houden? In dit artikel tonen we je hoe je een doeltreffende behandeling uitvoert om ervoor te zorgen dat het water van je spa altijd in topconditie is. Volg deze eenvoudige stappen en geniet van een propere en ontspannende hot tub.

Stap 1: Meet de pH en de chloor van je hot tub-water

De eerste stap is het meten van de PH en het chloorgehalte in je hot tub-water. De gewenste waarden zijn een PH tussen 7,2 en 7,6, en een Chloorgehalte tussen 1 en 1,2. Als de waarden niet binnen dit bereik liggen, moet je PH/Chlorine aminorators of boosters gebruiken om ze aan te passen. Deze producten zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij zwembad- en hot tub-winkels. Zodra je de nodige producten hebt toegevoegd, activeer je de jets van de spa om het water goed te mengen en meet je opnieuw de pH-waarde om zeker te zijn dat die binnen het juiste bereik ligt.

Stap 2: Wekelijkse onderhoudsbehandeling

Als je de pH-waarde en het chloorgehalte hebt aangepast, is het tijd om met de wekelijkse onderhoudsbehandeling te beginnen. Giet hiervoor een chloortablet in een plastic bakje en plaats het in de watertoevoer naar de hot tub-filter. Zo kan het chloor geleidelijk oplossen en zich gelijkmatig door het water verdelen. Giet bovendien PH-balansvloeistof in de spa. De aanbevolen hoeveelheid is 100 ml voor hot tubs onder 1200 liter. Activeer de jets opnieuw zodat het product door het hele hydraulische circuit wordt verspreid en zorg ervoor dat de behandeling effectief wordt uitgevoerd.

Stap 3: De hot tub acryl reinigen

Last but not least moet je aandacht besteden aan het reinigen van het acryl van je spa. Gebruik hiervoor een zachte, vochtige doek om het oppervlak af te vegen. Het is belangrijk dat je geen scherpe instrumenten of schurende schoonmaakmiddelen gebruikt, want die kunnen het materiaal beschadigen. Hou je aan een regelmatige schoonmaakroutine om te voorkomen dat vuil zich ophoopt en je spa er vlekkeloos blijft uitzien.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kan je het water van je hot tub altijd schoon en gezond houden. Vergeet niet de pH- en chloorbehandeling uit te voeren, net als de wekelijkse onderhoudsbehandeling om de kwaliteit van het water te garanderen. Vergeet ook niet om het acryl schoon te maken met een zachte, vochtige doek. Geniet van momenten van ontspanning en welzijn in je hot tub, wetende dat het water in de beste omstandigheden is. Ontdek de echte voldoening van een schone en gezonde spa!