ASOFAP interviewt Artur Deu, CEO van Iberspa

ASOFAP waardeert de erkenning van prijswinnende bedrijven

 

Artur Deu, CEO van Iberspa, heeft een interview gegeven nadat hij de op de EUSA 2019 een Silver Award in ontvangst nam, in de categorie installatie van privéjacuzzi´s.

 

Hieronder kunt u het interview lezen dat ASOFAP op 19/11/2019 met hem hield:

 

Uw bedrijf heeft op de EUSA 2019 het certificaat SILVER AWARD ontvangen, in de categorie privéjacuzzi´s. Wat betekent deze onderscheiding voor uw bedrijf?

Het is een erkenning voor de ontwikkeling van onze strategie van een bedrijf met een drijfveer tot vernieuwing: we maken zich onderscheidende producten met een kenmerkend design dat aansluit bij de verwachtingen van de Europese klant. Doordat we een prijs hebben gewonnen voor dat ontwerp, kunnen we onszelf verder in die richting ontwikkelen, door onze eigen stijl te creëren en trends neer te zetten binnen de branche.

 

Als uw bedrijf het idee heeft om een zwembad te ontwerpen of te bouwen, wat zijn dan de belangrijkste criteria waaraan uw werk moet voldoen?

Onze missie is om sensaties op te roepen bij onze klanten. Vanuit ons oogpunt moet in een spa stappen een fascinerende ervaring zijn en we willen dan ook de betovering bieden die nodig is voor die momenten van welzijn, rust en kalmte die we in de spa beleven. We werken vanuit het ontwerp aan de buitenkant van de spa, waarbij we ernaar streven dat die in de omgeving wordt geïntegreerd. Ook schenken we veel aandacht aan de ergonomie van de verschillende standen, voorstellen voor hydromassage en de verschillende oplossingen die de duurzaamheid bevorderen.

 

Wat zijn volgens u de belangrijkste trends in de zwembaden uit de categorie waarin uw bedrijf een onderscheiding heeft ontvangen?

In de huidige markttrends zien we belangstelling voor minimalistische ontwerpen, gebaseerd op rechte lijnen, organische materialen en basiskleuren. De trends in deze sector streven naar schoonheid en elegantie binnen de eenvoud.

 

Wat zijn, volgens uw ervaring en kennis, de belangrijkste wensen van de klant voor zwembaden in de categorie waarin uw bedrijf een onderscheiding heeft ontvangen?

Dankzij onze knowhow kunnen we met zekerheid stellen dat de drie criteria van de klant bestaan uit een uniek en gepersonaliseerd design waarmee de spa binnen de omgeving geïntegreerd kan worden. Dat de spa geïntegreerd kan worden in de tuin, op het terras of in een zaal, als decoratief element van de woning. Dat het voorstel voor hydromassage compleet en gevarieerd is. Beschikken over een hydromassagecircuit waarmee de gebruiker op een zo gevarieerd mogelijke manier kan genieten van die massage en tegelijkertijd kan beschikken over plaatsen met massages die bedoeld zijn voor de verschillende lichaamsdelen. En een ergonomie die tegemoet komt aan de behoeften van de klant, niet alleen voor wat betreft de vormen van de zit- en ligplaatsen, maar ook de instap en bewegingsvrijheid in de spa.

 

Uw bedrijf kon zich kandidaat stellen voor Europese prijzen voor zwembaden, omdat Iberspa lid is van ASOFAP. Wat waardeert u het meest als lid van ASOFAP?

Alle inspanningen die geleverd worden om de zwembad- en wellnessbranche te laten groeien, met name in de projecten die bedoeld zijn om de branche te professionaliseren en meer waarde te creëren voor de bedrijven. Daaronder vallen vooral de werkzaamheden voor wat betreft opleiding en voorlichting op. Ook een vermelding waard is het vermogen van ASOFAP om te handelen als branche jegens derden en om daarbij de belangen van haar leden te behartigen. Zonder deze vereniging zouden we geen projecten kunnen uitvoeren die verder gaan dan het bereik van ieder bedrijf afzonderlijk. Bovendien denk ik dat ASOFAP de ideale omgeving is voor networking met andere bedrijven uit de sector. Daarom is de jaarvergadering van de vereniging een uitstekende gelegenheid om ideeën uit te wisselen, andere bedrijven en personen te leren kennen, en een ruimte om synergieën en samenwerkingsverbanden tot stand te brengen. Kortom, een omgeving waarin de samenhang tussen de verschillende bedrijven uit de branche versterkt wordt.