Nordic Insulation System

Een van de belangrijkste criteria bij het kiezen van een spa zijn de energiekosten. Hoeveel verbruikt mijn nieuwe spa? Dat hangt voornamelijk af van het gebruik: hoe vaak en onder welke klimaatomstandigheden u uw spa gebruikt.

We hebben geen vat op de omgevingstemperatuur, maar kunnen wel helpen de impact die deze op de spa heeft zoveel mogelijk te beperken.

Met dit in het achterhoofd hebben wij een beter geïsoleerd product ontwikkeld: NORDIC INSULATION SYSTEM.

Waaruit bestaat dit nieuwe systeem?

Het NORDIC INSULATION SYSTEM bestaat uit 10 mm dik isolatiemateriaal met 5 lagen. Deze isolatie is in de zijkanten en bochten van het raamwerk aangebracht, zodat deze binnenin een isolerende luchtkamer vormt. De isolatielaag die het hele raamwerk bedekt, is een 10 mm dik materiaal dat uit 5 lagen bestaat:

  • Aluminium
  • Luchtbel RC9 + Lage-dichtheidspolyethyleen (met een dubbele laag).
  • Schuimstof FONPEX Niet-verknoopt polyethyleen (20 kg/m3).
  • Luchtbel RC9 + Lage-dichtheidspolyethyleen (met een dubbele laag).
  • Aluminium

 

Vermindert het energieverbruik van mijn spa door NORDIC INSULATION SYSTEM?

Ja. Met dit systeem wordt het energieverbruik van de spa teruggedrongen. Dankzij de extra isolatielaag wordt een warmteweerstand (het warmte-isolerend vermogen van een materiaal) gehaald van circa 40 m2.K/W ten opzichte van het ECOSpa-systeem.

Temperatuurtest van de ECOSpa optie

test-ecospa

Temperatuurtest van de NORDIC INSULATION SYSTEM optie

test-insulation-system

Deze foto’s werden genomen van de resultaten van onze test. Op deze twee thermografische foto’s kan de efficiëntie van het ECOSpa-systeem worden vergeleken met die van het NORDIC INSULATION SYSTEM.

Overweegt u een spa aan te schaffen en woont u in een koud land, dan is dit ongetwijfeld een goede optie. Dit systeem helpt u uw energieverbruik te optimaliseren en warmtelekken overal in het raamwerk te voorkomen.

Een goede manier om een juiste energie-efficiëntie en tegelijkertijd een passend en duurzaam verbruik te bewerkstelligen.

NORDIC INSULATION SYSTEM is zonder meer de beste optie voor koelere klimaten.