Hoe maak je de cover van je Aquavia hot tub schoon?

Spa covers zijn een belangrijk onderdeel van de verzorging en het onderhoud van je hot tub. Ze helpen niet alleen om het water proper te houden en af te schermen van de omgeving, maar ze beschermen je spa ook tegen de elementen en verlengen de levensduur. Maar na verloop van tijd kunnen covers vuil worden en moeten ze worden schoongemaakt. Hier lees je hoe je de cover van je hot tub schoonmaakt zodat hij in topconditie blijft.

Hoe maak je de cover van je spa schoon?

Verwijder grote voorwerpen of vuil van het oppervlak van de cover met een borstel of bezem. Voordat je begint met schoonmaken, moet je bladeren, takken of andere voorwerpen die op de cover kunnen liggen, verwijderen. Je kunt ook een borstel of bezem gebruiken om vuil of stof te verwijderen dat zich op het oppervlak heeft opgehoopt.

Reinig de bekleding met warm water en milde zeep. Om te beginnen met het reinigen van het dek, gebruik je een oplossing van warm water en milde zeep om vuil en resten te verwijderen. Je kan ook een spa cover cleaner gebruiken als je dat liever doet.

Schrob het oppervlak van de cover voorzichtig met een spons of zachte borstel om vuil en resten te verwijderen. Nadat je de reinigingsoplossing hebt aangebracht, gebruik je een spons of een zachte borstel om het oppervlak van de cover zachtjes te schrobben om vuil te verwijderen.

Spoel de bekleding af met schoon water om zeepresten te verwijderen. Nadat je het dek hebt geschrobd, moet je het grondig afspoelen met schoon water om zeepresten te verwijderen.

Gebruik een reinigingsmiddel speciaal voor hardnekkige vlekken. Als er hardnekkige vlekken op het terras zitten die niet met de reinigingsoplossing zijn verwijderd, kun je een specifiek reinigingsmiddel gebruiken om ze te verwijderen. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant volgt en het terras grondig afspoelt na gebruik van het reinigingsmiddel.

Copertura per spa Aquavia

Kortom, de cover van je hot tub reinigen is een eenvoudige klus die je zelf kan doen. Volg deze eenvoudige stappen om je cover in topconditie te houden en de levensduur van je hot tub te verlengen. Vergeet niet dat een propere en goed onderhouden cover er niet alleen voor zorgt dat je hot tub er op zijn best blijft uitzien, maar dat je ook kan genieten van een ontspannen duik in een propere en veilige omgeving.