Hoe kiest u uw spa

Een zware dag op het werk, een intense sportsessie of een lange autorit waardoor uw rugpijn toeneemt. Hoe vaak komt u thuis met zin in een massage? Met een spa is dit mogelijk, elke dag van uw leven.

Indien u beslist om een spa te kopen, moet u rekening houden met verschillende aspecten. Een geschikt aankoopproces zorgt ervoor dat u het product vindt dat het beste aansluit op uw behoeften.

Overweegt u de aankoop van een spa, dan helpen onderstaande punten om de spa te kiezen die u nodig heeft.

Wie zal van de spa genieten?

De eerste vraag die u zich moet  stellen voordat u overgaat tot de aankoop van de spa is: Wie zal hem gebruiken? Er bestaan talrijke opties voor de instelling van de standen en capaciteit van de spa’s. Zo zijn er spa´s van 2 tot 6 plaatsen. U moet zich afvragen of u de spa alleen zal gebruiken, of met uw partner, kinderen of vrienden.

Houd er rekening mee dat hoe groter de spa is en hoe meer standen hij heeft, hoe groter de verscheidenheid aan hydromassages. Kies zorgvuldig de ligplaatsen en zitplaatsen van de spa: een ligplaats biedt een volledige massage van het hele lichaam, een zitplaats maakt intense massage van de onderrug mogelijk.

Zoekt u een gezinsspa, dan is een Amazon zwemspa de beste optie; een optie waarbij u niet alleen geniet van een spa, maar ook van een zwembadje om te sporten of u gedurende het hele jaar in te baden.

como-esoger-tu-spa-mueble-swimspa

Waar wordt de spa geïnstalleerd?

Zowel wanneer u de spa binnenshuis, in de tuin of op het terras wilt installeren, moet u rekening houden met verschillende punten tijdens het aankoopproces van de spa:

1.Beschikken over voldoende ruimte voor het plaatsen van de spa. Het is raadzaam om ervoor te zorgen dat de spa minstens via twee zijden toegankelijk is, om de installatie en het onderhoud van de spa te vergemakkelijken.

2.Een genivelleerde ondergrond is onmisbaar voor een correcte installatie van de spa.

3.Zorg voor waterafvoer voor de spa en ook voor watertoevoer voor het vullen.

4.Elektrische voorinstallatie van de spa. Denk eraan de elektrische installatie voor te bereiden, afhankelijk van de specificaties van het gewenste model. Voor elk model moet worden voldaan aan een aantal vereisten die moeten worden nagekeken door een vakman.

Kan ik mijn spa personaliseren?

De spa’s beschikken over talrijke personalisatie-opties, zowel voor de kuip als voor het raamwerk. Enerzijds bestaat de mogelijkheid om de kleur van de kuip te kiezen: wit, marmer grijs, parelkleur … Er bestaan verschillende kleurenopties.

Niet enkel de kleur van de kuip kan worden geconfigureerd, ook de kleur van het raamwerk rond de spa kan worden gekozen. Er zijn effen kleuren zoals Grafiet en kleuren die de textuur van natuurhout simuleren, zoals Notenhout en Thunder. Voor de meest exclusieve modellen, zoals de spa Cube, kan altijd worden gekozen voor een hoogwaardige afwerking met het materiaal Solid Surface wit.

De kleurenopties kunnen worden gecombineerd met de verschillende verlichtingsvoorzieningen van de spa: de binnenzijde en de buitenzijde van de spa kunnen worden verlicht door middel van kleurenleds, waarmee een onovertroffen sfeer wordt gecreëerd.

como-esoger-tu-spa-mueble-iluminado

Hoe moet u de spa onderhouden?

Het onderhoud van een spa is vergelijkbaar met dat van een zwembad, met enkele belangrijke verschillen:

1.Ontsmetting van het water: een spa is een waterdichte kuip met warm water. Daarom moet u zorgen voor de juiste en vereiste behandeling om het water zuiver en ontsmet te kunnen houden. Om dit te kunnen bereiken kunt u de reinigingskit Water Care gebruiken, die voorzien is van twee elementen: een vloeistof voor het in evenwicht brengen van de pH-waarde van het water, en broomtabletten om het water van bacteriën te ontdoen. Alle spa’s zijn uitgerust met een automatisch systeem voor het ontsmetten van het water. Voor sommige modellen betreft het een ozongenerator en voor andere modellen van hoge klasse een ultravioletlamp.

2.Reiniging van de spa: de reiniging van de spa is eenvoudig, maar moet regelmatig worden uitgevoerd. Het filter van de spa moet elke 2 weken worden gereinigd met een waterslang; om de bodem van de spa gemakkelijk te reinigen, kunt u het accessoire Bodemreiniger Indien u de spa grondig wilt reinigen, kunt u het water van de spa vervangen (het is raadzaam het water van de spa om de 6 maanden te verversen) en van de gelegenheid gebruik maken om de kuip met neutrale zeep te reinigen, nooit met een detergent.
como-esoger-tu-spa-mueble-water-careHoeveel zal mij dit kosten?

Er zijn talrijke opties voor vermogens en aantal jets. Let altijd op het massage-aanbod van elke stand; bedenk waar u massages wilt ontvangen en kies de configuratie die het best aansluit op uw behoeften.

Uw spa behouden in een omgeving van ongeveer 24º kost gemiddeld € 30 per maand aan energieverbruik. Dit verbruik kan variëren afhankelijk van het aantal keren dat u de spa gebruikt, maar dit zal nooit hoge energiekosten met zich meebrengen.

Indien u in een niet-warme zone woont, is het belangrijk de optie ECOSpa, te kiezen. Deze optie maakt het mogelijk te besparen in het verbruik van de spa dankzij de dubbele thermische isolatie.

Wanneer u rekening houdt met de bovenvermelde punten, zal het kiezen van een spa eenvoudig zijn. Bezoek een van de Verkooppunten van Aquavia spa, waar een vakman u advies zal geven, u zal begeleiden en het product zal tonen op een van de productdisplays.

Verlies geen tijd meer en ontdek wat een spa in huis voor u kan doen!